;

Fri eller Forfulgt?

Kunde:

Amnesty International


Leverancer:

Digital strategi og medie eksekvering


Nogle gange glemmer vi, hvor privilegerede vi er i Danmark. Vi glemmer, hvor godt og trygt vi har det. Glemmer, hvor åbne og fordomsfrie vi kan tillade os at være sammenlignet med andre steder i verden - uanset om det gælder politisk overbevisning, religion, køn eller seksuel observans.

 

 

Ville du være fri eller forfulgt, hvis du ikke boede i Danmark?

Nogle gange glemmer vi, hvor privilegerede vi er i Danmark. Vi glemmer, hvor godt og trygt vi har det. Det var udgangspunktet for kampagnen, hvor Amnesty International reaktiverede 80.000 tidligere medlemmer i kampen for menneskerettighederne ved at stille spørgsmålet:
Ville du være fri eller forfulgt, hvis du ikke boede i Danmark?

Hov! du mangler at accepterer vores cookie- og privatlivspolitik før du kan se videoen.

Effektiv reaktivering


Bag reaktiveringen af churnede medlemmer lå dybe dataindsigter og analyser. Hvert medlem var beriget med en passionsscore, der bygger på viden om den forventede livstidsværdi og den menneskerettighed, som man brænder mest for. Denne score gør det muligt at identificere brugerens vigtigste interesser – deres passion – når Amnesty International møder dem i diverse kontaktpunkter.
Dette blev foldet ud i det kreative koncept, hvor involveringen netop var baseret på en række målrettede dilemmaer inden for fx frihed, lighed og retssikkerhed.

 

Ville du fx. holde din kæreste i hånden på gaden, hvis du var homoseksuel?

Ud fra hvert individuelt svar blev der beregnet en forfølgelsesfaktor. Faktoren er et billede på, i hvor mange af verdens 195 lande man risikerer at blive forfulgt, fængslet eller henrettet…

"Vi har fået en værdifuld indsigt i medlemmernes bevægelser i kunderejsen og har med kampagnen ”Fri eller Forfulgt” fået en fantastisk platform til reaktivering af tidligere medlemmer. Kampagnen har et format, der gør den super nem at besvare for brugeren og samtidig giver et utroligt nuanceret billede af holdningerne til de menneskerettigheder, der er vigtigst hos det enkelte medlem. Kampagnen har givet vores reaktivering af tidligere medlemmer et stort løft! "

Rasmus Møller Jensen,

Ansvarlig for medlemsloyalitet

Amnesty International

Resultat

Amnesty International Danmark har i samarbejdet med Ambition fået en meget værdifuld indsigt i medlemmernes bevægelser, og allerede i første bølge opnåede kampagnen:


Reaktivering

Omkring halvdelen af de tilmeldte valgte også igen at blive medlem af Amnesty International.

 

Trafik

6,6 millioner eksponeringer på tværs af Facebook, Google og YouTube.

 

Trafik

12.000 besøgende på kampagnesitet

 

Tilmeldinger

Tæt på 3.000 tilmeldinger til aktiveringsnetværket, Lifeline

 

Award

Kampagnen vandt en Creative Circle award I 2019 I kategorien Direct / Data Driven og vandt tre ECHO Awards i 2020 i kategorierne Low Cost, Not for Profit og Best Data Inspired Insight.

Hold dig opdateret om aktuelle events og nyheder - Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Sign up for at modtage kommunikation fra Nexus Ambition. Ved at tilmelde dig bekræfter du, at du har læst og accepterer vores privatlivspolitik